vaol.hu podcast

2024.01.27. 07:00

Böllérfesztivál Győrváron - Marton Ferenccel, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével beszélgettük

A XI. Vas vármegyei Gasztronómiai Fesztivált 2024. február 10- én rendezik meg a győrvári rendezvénytéren, ahol böllérversennyel, illetve kulturális, gasztronómiai és zenei programokkal várják a látogatókat. Egész napon át mindenféle földi jó és vidám programok várják az érdeklődőket.

Gáspár Eszter

Hurka, kolbász, pecsenye, orjaleves várja majd az ízek szerelmeseit. Több mint két tucat csapat verseng egymással a böllérversenyen. 14 csapat érkezik a Kárpát-medence távolabbi pontjairól, 14 pedig Vas és Zala vármegyéből. Az érdeklődők nyomon követhetik az állatok feldolgozásának egyes állomásait a legelső mozzanatoktól egészen a finomságok kóstolásáig. A különleges gasztronómiai rendezvény minden évben hatalmas érdeklődést vonz Győrváron. A kora reggeltől késő estig tartó esemény az ízletes falatok mellett kulturális programokkal, sokféle remek zenével is kényezteti a látogatókat. Itt történik például a Vas Vármegyei Nyílt Pálinka és Párlatverseny eredményhirdetése, fellép többek közt a Kármentő zenekar és lesz rönkhúzás is.

Marton Ferenccel, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével beszélgettük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában