Szalagavató

2024.01.19. 20:00

Szalagavató a Kanizsaiban: "Újabb 131 diákot sikerült a sikeres jövő felé terelgetni"

A Kanizsai Dorottya Gimnázium 12. osztályos tanulóinak ruhájára is feltűzték a szalagot a szombathelyi Sportházban. Ahogy a végzősök nevében búcsúzó Nagy Zsófia fogalmazott: "újabb 131 diákot sikerült a sikeres jövő felé terelgetni".

Tömböly Ágnes

Szummerné Czompó Judit osztályfőnök a 12. c osztály tanulóinak ruhájára tűzte fel a szalagot

Fotó: Unger Tamás

 


Négy osztály tanulói búcsúznak a tanév végén a szombathelyi középiskolától: szalagavató ünnepségükön megteltek a sportház lelátói. Szülők, nagyszülők, rokonok és barátok jelenlétében került az ünnepi öltözetre szalag. 

- Az ünnepre készülni kell. Az igazi, nagy ünnepet elő kell készíteni. Ahogy Márai írja: "Az ünnepet nem csak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek" - mondta beszédében Merklin Ferenc. A igazgató hangsúlyozta azt is: - A hamarosan feltűzendő kis szalag felelősséget jelent, a döntéshozás képességét. Később hozzátette: - A szalag jelkép, szimbólum: összeköt és elválaszt. Elválaszt az alma matertől, diákévektől, ugyanakkor életetek hátralévő részében véglegesen összeköt azokkal, akikkel egy közösséget alkottatok, diáktársaitokkal. 

A végzősök nevében Nagy Zsófia, 12. a osztályos tanuló búcsúzott társaitól, a tanároktól, az iskolától. - Együtt, egymástól tanultuk meg a konfliktusok kezelését, érzelmeink kifejezését, mások és saját határainkat. Formáltuk egymást - fogalmazott. - Életre szóló élményeket, tapasztalatokat kaptam tőletek. Szóval mit is jelent ez az este? Miről is szól a szalagavató? Miért vagyunk itt? Ünneplés. Ünneplés, hogy újabb 131 diákot sikerült a sikeres jövő felé terelgetni. Ünneplés, hogy gyermekeinknek sikerült megteremteni a környezetet, amiben ez lehetséges volt. És ünneplés, hogy nekünk, diákoknak sikerült helytállnunk - tette hozzá Nagy Zsófia. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában