Újév

2024.01.01. 17:17

Fotók: Tündéri hajas kislány Janka, a 2024-es év első vasi babája

Január 1-jén 8 óra 24 perckor született az első baba a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Janka 3100 grammal, 49 centiméterrel, természetes úton jött a világra – szüleinek ő az első gyermeke.

Tóth Katalin

Biczó-Szabó Tímea és Janka a kórteremben

Fotó: Unger Tamás

Dr. Doma Géza, a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának ügyeletes orvosa tájékoztatta lapunkat az év első vasi babájának érkezéséről. A főorvossal korán reggel beszéltünk először: akkor annyit mondott, 2023-ban december 31-én délelőtt született a kórházban az utolsó gyermek. Nem sokkal később telefonon hozta a jó hírt a fél 9 előtt hat perccel világra jött Jankáról. A kislány boldog, de kimerült édesanyját, Biczó-Szabó Tímeát a szülőszobán telefonon értük el: – Nagyon örülök, hogy a kezemben tarthatom a gyermekünket, sokat vártunk rá – mondta. Janka édesapja, Biczó Martin elárulta, eredetileg 2024. január 6. volt a kislányuk születésére kiírt dátum, ami egybeesik felesége születésnapjával. Még viccelődtek is egymás között: ha nem Vízkeresztkor, akkor talán az újév első napján születik a gyermekük. Végül az utóbbi forgatókönyv szerint alakult a történet. Vasárnap délben jöttek be a szombathelyi kórházba – hajnali 3 óra körül került a felesége az „osztályról” a szülőszobába. Janka végül 3100 grammal, 49 centiméterrel, természetes úton jött a világra, nem alakult ki a szülésnél komplikáció. Apás szülésük volt, hatalmas élmény mindnyájuknak. Azt már ketten osztották meg velünk, hogy a kórházi napok után – ha mind az anyával, mind gyermekével mindent rendben találnak, akkor csütörtökön – az őrségi kis faluba, Viszákra viszik haza gyermeküket, ott él a család.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában