Szlovén

2024.01.23. 08:00

Határvidéki látogatás Felsőszölnökön

Az Országgyűlés Magyar– Szlovén Baráti Csoportja látogatott el a településre, ahol megbeszélést folytatott a nemzetiségi csúcsszervezetek vezetőivel.

Tóth Judit

Tárgyalások az OSZÖ székházában

Fotó: Szendi Péter

A delegáció tagjai között ott volt Ander Balázs, az Országgyűlés Magyar–Szlovén Baráti Csoportjának elnöke, Bóna Zoltán és Simon Róbert Balázs, a Magyar–Szlovén Baráti Csoport alelnökei, Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló, a baráti csoport tiszteletbeli alelnöke, valamint Szabó Ádám, az Országgyűlés Hivatala Külügyi Igazgatóságának tanácsadója. 

A csoport Felsőszölnökön találkozott Kelemen Gertrud lendvai főkonzullal és Dubravka Šekoranja szentgotthárdi főkonzullal, valamint Kovács Andreával, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnökével és Holecz Károllyal, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökével. A Rába-vidéki szlovén közösség tagjaival folytatott megbeszélés után a delegáció tagjai Lendvára utaztak, ahol a muravidéki magyarok képviselőivel tárgyaltak. A látogatás a szlovén fővárosban, Ljubljanában ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában