Gyász

2024.01.09. 12:00

In memoriam Orbán Gyula (1963-2024) - Peresznye búcsúzik polgármesterétől

Orbán Gyula, Peresznye község polgármestere, 2024. január 7-én hirtelen hagyta itt a földi létet. Körmenden született, Pinkamindszenten, majd Csepregen élt, 1987-ben nősült, Peresznyén telepedett le feleségével és egy gyermekük született.

Vaol.hu

Korábban az ÁFÉSZ munkatársaként dolgozott, majd saját élelmiszer- és italbolt üzemeltetésével foglalkozott 15 éven át családi vállalkozásban, munkájában készségesen segített munkatársainak.

Polgármesterként, korábban alpolgármesterként is két-két ciklusban az a cél vezérelte, hogy a lakosság otthon érezze magát Peresznyén, mindent megtett annak fejlesztéséért és a lakosság életminőségének javításáért, a közösség építéséért.

Az idősek látogatása, segítése, a község mindennemű érdekképviselete személyiségéből fakadt.

Aktív közreműködésének köszönhetően pályázati forrásból megvalósult a tűzoltószertár, a horvát közösségi ház, belterületi és zártkerti utak felújítása, szolgálati lakás kialakítása, kommunális kisgépek és traktor, valamint falubusz beszerzése, új temetőkerítés építése, az orvosi rendelő eszközfejlesztése.

Kiemelt feladatának tekintette a falugondnoki szolgálat kiépítését a településen, ezzel is segítve a lakosságot a szolgáltatások minél könnyebb és gyorsabb elérésében.

Peresznyei lakosként hamar beilleszkedett a helyi horvát közösségbe, szíve horvátként dobbant, segítette a horvát nemzetiségi ügyeket.

40 évig önkéntes tűzoltó volt és a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökeként, majd parancsnokaként egy egyre növekvő közösséget hozott létre, megszerettetve a fiatalokkal az önkéntességet.

Az egyesület parancsnokaként nevéhez fűződik a csapatszállító busz beszerzése.

Peresznye Község Önkormányzata Orbán Gyula polgármestert saját halottjának tekinti.

Végső nyugalomra helyezése 2024. január 14-én, vasárnap 14 órakor lesz a peresznyei temetőben. Az érte felajánlott gyászmise a peresznyei Szent Egyed templomban 13.15 órakor kezdődik.

Fájó szívvel búcsúzik Peresznye Község Önkormányzata.

 

 

„Elmentél. 

Mindent itt hagytál.

Egy falu zokog a sírodnál.

Menj a mennybe, készíts utat, 

szerető, kis falvad lakóinak!

Neked már nem fáj, 

jó helyen vagy,

imádkozunk érted,

hogy jutalmat kapj!

Szívünk gyászba borul,

hiányozni fogsz,

de amíg szívünk nem feled,

itt marad velünk emléked.

Gyula, Nyugodj örök békében!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában