Hatalmas megtiszteltetés

2024.01.23. 07:00

Kiállítottak a Szent István-bazilikában - Az Ikervári Fonókör szalmából dolgozott

Hatalmas megtiszteltetés érte decemberben az Ikervári Fonókört: a budapesti Szent István-bazilika Lovagtermében megrendezett 30. Betlehemi Jászol Kiállításon kiállításra került szalmabetlehemük.

Polgár Patrícia

Az ikervári szalmafonók alkotása

Forrás: VN/Pásti József

Ó, gyönyörűszép, titokzatos éj! – ezt a nevet kapta a Kondorné Bujtor Bernadett vezette Ikervári Fonókör által készített szalmabetlehem, amelyet a Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatára neveztek. Az alapítvány tavaly 30. alkalommal hirdette meg a pályázatot, amire hivatásos és amatőr művészek, gyermekcsoportok készítettek betlehemi jászolokat és az adventi ünnepkörhöz köthető alkotásokat. Az ikervári, Farkas Gyuláné, Horváth Csabáné, Kondorné Bujtor Bernadett, Kránitzné Pintér Erika, Sütő Istvánné és Szabó Lajosné alkotta csoport betleheme is bekerült a Szent István-bazilikában rendezett kiállításra. A szalmabetlehem a napokban érkezett haza Ikervárra, és a korábbi pályamunkákkal együtt a művelődési házban megtekinthető, annak nyitvatartási idejében: munkanapokon 8-tól 12 óráig, illetve 16-tól 19 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában