Nagy volt a sikere

2024.01.09. 20:00

Öröm és üröm a meseházból - Több tízezer látogató: az elmúlt 13 évben összesen nem volt ennyi

Bontják a Karácsonyi Meseházat a település Fő utcájában. Gyurján János ötletgazda elmondta: több tízezer látogatója volt az ünnepi attrakciónak, de ezúttal – sajnálatos módon – némi üröm is vegyült az örömbe.

Tóth Judit

Gyurján János, bontás közben: nem szeretnék elvinni a vurstli és a pénz irányába

Forrás: Szendi Péter

A Karácsonyi Meseház november 26-án – az első adventi hétvége előtt egy héttel – nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, majd vízkereszt napja volt az utolsó, amikor meg lehetett nézni Gyurján Jánosék nem mindennapi karácsonyi udvarát. Jelenleg a dekoráció bontása, csomagolása zajlik. – Ez sokkal gyorsabban megy, mint a felépítés. Több a segítségem is, időjárás függvénye, de nagyjából egy-két hét alatt végezhetünk – mondta a házigazda, aki azt is elárulta: idén rengeteg busz érkezett hozzájuk, az elmúlt tizenhárom év alatt összesen nem volt ennyi. Voltak érdeklődők az ország minden tájáról, merthogy az évek alatt elment a híre a Karácsonyi Meseháznak. – Egy szomorúságom volt idén, mégpedig az, hogy néhány ügyeskedő megpróbált hasznot húzni a Karácsonyi Meseházból. 

Forrás: Szendi Péter

Engem megkerülve, „hátulról” megjelent egy lángosos, aki tizenkét alkalommal települt ki, hogy nyerészkedjen azon, amit mi kitaláltunk, felépítettünk és ingyenesen biztosítunk a látogatóknak. Nem esett jól, a nemtetszésemet ki is fejeztem, sajnos, nem sokra mentem. Az idén már 14. alkalommal díszítettük fel a házunk udvarát, hogy a családoknak, gyerekeknek örömet szerezzünk – mondta Gyurján János, aki mostanra sem tudott teljesen megnyugodni. A meseházat nem akarják elvinni „a vurstli és a pénz” irányába, szeretnék megtartani olyannak, amilyennek megálmodták. – Ha ezt nem látjuk biztosítottnak, akkor megkérdőjeleződik a Karácsonyi Meseház jövője, annak ellenére, hogy szinte országosan egyedülálló attrakció a miénk – fűzte hozzá János, aki az adományokból befolyt összeg jó részét újabb dekorációs elemek vásárlására fordítja, hiszen most is rengeteg új ötlete van a karácsonyi díszítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában