Oktatás

2024.01.17. 13:46

Pályaorientációs nap a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban - fotók

Pályaorientációs napot tartottak a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Felsőoktatási intézmények képviselői, a katasztrófavédelem és a honvédség toborzó irodájának munkatársai, valamint a Körmendi Rendvédelmi Technikum dolgozói is ott voltak a pályaválasztást segítő rendezvényen.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimáziumban minden évfolyamon lehetőséget adnak a továbbtanulással, pályaválasztással kapcsolatos helyszíni tájékozódásra. Dacára annak, hogy a pályaorientációs nap idén közvetlenül az Educatio nevű országos rendezvény kezdete előtt zajlott, a kiállítók száma az előző évekhez hasonlóan magas volt. Az ELTE, a Széchenyi Egyetem, a PTE, a Semmelweis Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Soproni Egyetem,
a Pannon Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Maribori Egyetem, valamint a katasztrófavédelem, a honvédség toborzó irodája is képviseltette magát a rendezvényen, de jelen voltak a Körmendi Rendvédelmi Technikum munkatársai és hallgatói is. A gimnazistáknak tartalmas tájékozódásra nyílt lehetőségük az előadásokon, majd az egyes kiállítók standjainál.   
A pályaorientációt segítő program fórummal végződött, amelyen pályakezdő, vagy néhány éve dolgozó fiatalok vettek részt. A vendégek néhány kivételtől eltekintve a gimnázium öregdiákjai voltak.
A pályaorientációs nap eredményes megrendezése Dolgosné Mórocz Katalin tanárnő, az osztályfőnöki munkaközösség-vezetője lelkiismeretes munkájának köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában