Üzemzavar

2024.01.19. 16:37

Speciális munkagépre is szükség volt a zanati áramszünet miatt (videó, fotók)

A csütörtök esti erős, viharos szél okozott üzemzavart az áramszolgáltatásban Szombathely zanati városrészén - tudta meg lapunk.

Tömböly Ágnes

Mint arról korábban írtunk: olvasóink jelezték szerkesztőségünk felé péntek reggel, hogy Szombathely zanati városrészén több utcában sincs áramszolgáltatás.  Az áramszolgáltató honlapján tájékozódva megtudtuk: csütörtökön 23 óra 46 perckor kezdődött az üzemzavar, és az több, mint 200 családi házat érint. Információink szerint az áramkimaradás miatt több házban fűteni sem tudtak.

Megkerestük a cég sajtó osztályát, ahonnan Csiszér-Kovács Viktória, vállalati kommunikációs szakreferens azt közölte lapunkkal: "Az esti órákban feltámadt erős, viharos szél Szombathely egyes városrészeiben okozott kis kiterjedésű áramkimaradásokat. Az E.ON szakemberi két hibát azonosítottak" - írta a kommunikációs szakember. Úgy folytatta: "Az egyik javítását még az éjszaka elvégezték a szerelők. A másik esetben a szakemberek szintén még az éjszaka folyamán megkezdték hiba elhárítását, azonban munkájukat a rendkívül rossz terepviszonyok jelentősen akadályozták. A felázott szántóföldön a járművek elakadtak, ezért speciális munkagépre volt szükség, amely az E.ON kosaras autóját eljuttatta a hiba helyéhez. Ezt követően az E.ON hálózati szerelő kijavították a sérült hálózatszakaszt" - tájékoztatott Csiszér-Kovács Viktória, hozzátéve: az érintett néhány száz ügyfelüknél a Szombathely-Zanati városrészben péntek 12 órára állt helyre a szolgáltatás. Egyben megköszönte az ügyfelek türelmét és megértését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában