Közösen dolgoznak

2024.01.28. 13:00

Téli munkák a horgászvizek partján

Javában tart a horgászvizek partjainak karbantartása, a munkát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatásos és társadalmi halőrei, valamint önkéntes segítőik közösen végzik.

Cseh-Egyed Bernadett

Fát vágnak, nádat ápolnak , padokat ellenőriznek a téli karbantartás idején

Forrás: VN

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 44 vasi és 6 zalai horgászvíz halgazdálkodásra jogosultjaként közhasznú civil szervezeti formában tevékenykedik közel 1400 hektárnyi vízterületen. A sporthorgászat feltételeinek megteremtése mellett a természetvédelem, a hal és élőhelyének védelme, az ifjúság nevelés, valamint a horgászturizmus fejlesztése kapja a fő hangsúlyt a szervezet működésében. Kiemelten fontos feladat az elmúlt években a Szövetségi horgásztavak jóléti infrastruktúrájának fejlesztése, megújítása. Napjainkra a tavak környékén élő lakosok és azokat rendszeresen felkereső horgászok, turisták elvárásai, igényei is jelentősen megváltoztak – mondta lapunknak Puskás Norbert ügyvezető elnök. Ezen célokat szolgálják a téli munkák a vízpartokon is. Ilyen például a horgászatot vagy parkolást zavaró, illetve az erős szélben leszakadt, letört, veszélyes faágak eltávolítása, a horgászhelyek közvetlen közelében lévő nádfoltok ápolása, a padok és egyéb kültéri berendezések felülvizsgálata.

Forrás: VN

–  A kemény hideg néhány napig lehetővé tette, hogy a közvetlen partszéli növényzetet a jégről is lehessen kezelni, azonban az olvadást követően hamar megszűnt ez a lehetőség. A kellemetlen időjárás nem hátráltatta munkatársainkat és önkéntes segítőiket, így az Újperinti I. sz. bányatavon, a Celldömölki Téglagyári-tavon és Park-tavon, valamint a Vasvári Csónakázó-tó és a Gersekaráti Sárvíz-tó partján is „rendet vágtak”. A cél a tavaszi kaszálások és fűnyírások előkészítése, a zavaró és a damilos kaszát akadályozó ágak, tuskók, sarjak eltávolítása – tudtuk meg.

A tervek szerint február végéig mindenhol befejeződnek a szezonális vízparti munkák, a szövetség ezúton is köszöni minden önkéntes segítőnek a támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában