Ennivalót rabolt

2024.01.04. 11:18

Terrorban tartotta osztálytársát egy fiatal a szomszédos vármegyében, elfajult az ügy

Felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorú fiú ellen, akinek iskolatársa ennivalójára fájt a foga.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves elkövető 2021 szeptemberében egy veszprémi középiskolában osztálytársa, majd kollégiumi lakótársa volt a sértettnek, akit rendszeresen szóban molesztált és apróbb dolgokat, mint teafiltereket, szendvicseket, üdítőket vett el tőle engedély nélkül. A sértett a konfliktusok elkerülése végett ezekért a dolgokért nem mert szólni az elkövetőnek. Emellett azonban a vádlott az iskolai szünetekben fenyegetéssel is követelt ennivalót a sértettől.

Több esetben kerékpárlánccal, kábeldarabbal ütötte meg a sértettet, s ha az vonakodott odaadni az ételét, akkor ütlegelni kezdte. 2021 novemberének végén odáig fajult a dolog, hogy a vádlott az ennivaló megszerzése érdekében kirúgta a sértett lábát és egy kést fogott a fiú torkához, aki azonban ez alkalommal nem tudott neki semmit sem adni. A vádlott ekkor elengedte a sértettet.

Az ügyészség az elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés intézkedés alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában