Súlyos tettek

2024.01.11. 17:09

Videó: akciófilmbe illő milliós ékszerrablás a szomszédos vármegyében - elítélik a rablóbanda tagjait

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük súlyosítását indítványozza azoknak a vádlottaknak, akik társaikkal egy veszprémi ékszerboltot raboltak ki még 2020-ban.

Vaol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A vád szerint a két román állampolgár és ismeretlenül maradt négy társuk 2020. november 4-én a délutáni órákban egy veszprémi ékszerboltban követték el a bűncselekményt. Arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokkal és egy rúddal befutottak az üzletbe. Összetörték az ékszertárolókat, és a magukkal vitt táskákba pakolták az ékszereket. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, ezért dulakodni kezdett a rablóbanda tagjaival. Az egyik férfi a kalapács nyelével a vállán meg is ütötte a sértettet. A támadás 33 másodpercig tartott, miután a vádlottak és a társaik a helyszínről elmenekültek.

A betörésről videófelvétel is készült:

Őket 2021. április 5-én, illetve 2021. június 27-én Romániában elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A banda 11.683.909 forint értékű ékszert vitt el. Az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával 3.447.610 forintos kárt okoztak.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt 9 év, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte. Tíz évre kiutasították őket Magyarország területéről. Az első rendű vádlott különös visszaeső, ezért kapott súlyosabb büntetést.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetések súlyosítása, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában