Dupláznak a hétvégén

2024.02.16. 13:38

A Capella Savaria Bachot játszik

Duplázik a hétvégén a Capella Savaria: szombaton Sárváron, a ZeneHázában, vasárnap pedig a szombathelyi Bartók Teremben hallhatja a közönség A tudós zeneszerző – Johann Sebastian Bach című előadásukat.

Polgár Patrícia

A Capella Savaria a Bartók Teremben, középen Kalló Zsolt

A korhű hangszereket megszólaltató kamarazenekar nem is olyan régen, bő egy hónappal ezelőtt a sárvári ZeneHázában rögzítette – ahogyan tavaly is tették – legújabb lemeze hanganyagát. A CD-n Wolfgang Amadeus Mozart két műve: az A-dúr klarinétverseny és az A-dúr klarinétkvintett lesz hallható. 

A zenekar ezúttal Johann Sebastian Bach-estjével tér vissza a zene sárvári szívébe. Hangversenyüket szombaton 17 órától hallhatják Sárváron, a ZeneHázában. Február 18-án, vasárnap 19 órától aztán „a tudós zeneszerző” Szombathelyre, a Bartók Terembe érkezik a tolmácsolásukban. A hangversenyen felcsendül Bach 42. kantátája (Sinfonia); a c-moll oboa-hegedű kettősversenye; a 82. kantáta és a 147. kantáta zárókorálja. Az együttes művészeti vezetője: Kalló Zsolt. A koncerten szólót ad elő Kalafszky Adriána (szoprán), Stjepan Nodilo oboaművész és Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész. 

A Capella Savaria – amint az közismert tény – a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon, 1981-ben alakult Szombathelyen. Céljául a barokk és a klasszikus zene korhű előadását tűzte ki, felhasználva a kor dokumentumait. Hangszereik XVIII. századi mesterek eredetei munkái, vagy ezek másolatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában