Maskarás felvonulás

2024.02.04. 12:04

Csörögtek, zörögtek, hangoskodtak – kiszebábégetés és farsangi bál Kőszegdoroszlón

Itt a farsang, áll a bál! – farsangi batyus bálba várta a vendégsereget szombaton Kőszegdoroszló önkormányzata. Előtte vidám maskarás felvonulás vezetett a tűzoltószertártól a faluházig.

Tóth Katalin

Kőszegdoroszlóban is űzték a telet

Forrás: VN

Harmadik éve hívják jelmezes sétára a falu népét: az idén is csörögtek, zörögtek, hangoskodtak, kerepeltek, úgy vonultak a szép időben a patak mentén a doroszlóiak. Bolondlakodalmat most nem tartottak, ám felelevenítették a télűző hagyományt: gondűző cédulákkal teleaggatott, kis szekéren húzott kiszebábot égettek a faluház udvarán, hogy a gondtól, bajtól, bosszúságtól, irigységtől biztosan megszabaduljanak. 

Forrás: VN

Népi muzsikára táncolták körbe az égő kiszebábot, utána a gyerekek-felnőttek jelmezbemutatója következett. Korda Györgyöt és feleségét, Balázs Klárit, a Klinika-sorozatból Brinkmann professzort és az egyik nővért, cigányasszonyt, Barbie-t, Hamupipőkét, mexikóit és egy napraforgócsokrot is láthatott megelevenedni a közönség és a zsűri. A kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör három tagja vállalta a zsűri szerepet – nehéz dolguk volt, több döntetlen született, sokan kaptak ajándékot az ötletes maskarákért. Mulatsággal folytatódott a program, közben tombolasorsolásra is jutott idő. A bálban Soós Zoltán zenélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában