Hamvazószerda

2024.02.14. 14:09

Hamvazkodtak, megkezdődődött a nagyböjt - Mutatjuk a hajnali szombathelyi mise képeit

Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban - fogalmazott szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a szerdai reggeli szentmisén az oladi Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban.

Vaol.hu

Fotó: Martinus Sajtóiroda

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ezen a napon az egyház az élet mulandóságára emlékezteti és bűnbánatra szólítja fel a híveket. 

- Jézus segít nekünk, hogy el ne csússzunk, el ne essünk. Napjainkban a gonosz hatására sokan elhiszik, hogy bűn nem létezik, ez azonban nem igaz. A nagyböjtben arra hív minket az Egyház, hogy hallgassunk Krisztusra, aki azt mondja: tartsunk bűnbánatot. Jézus mellettünk áll és segít minket, hogy szabad akaratunkat felhasználva egyre jobbak legyünk. Ha elesünk, felsegít minket és bűnbánatunkat örömre fordítja - mondta a segédpüspök. A hagyomány szerint a szentbeszéd után következett a hamvazás szertartása. 

Húsvétig minden szerdán és pénteken 6.30 órától a város más-más templomában tartanak stációs szentmisét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában