Frissen végzettek

2024.02.03. 13:00

Hét tűzoltó kezdte meg a szolgálatot Vas vármegyében

Február 1-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában lévő ünnepélyes fogadalomtételt követően február 2-án, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, vezetői körben fogadták a frissen végzett tűzoltókat.

Vaol.hu

Forrás: Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mindig a fogadalomtétel a leghangsúlyosabb pillanata a tűzoltók kibocsátó ünnepségének, ezúttal a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csarnoka visszhangozta a frissen kiképzett tűzoltók esküjétől február 1-én - írja hivatalos oldalán Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Köszöntőjében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató úgy fogalmazott, hogy a katasztrófavédelemre nagyon összetett, a közbiztonság érdekében végzett munka hárul. Az altábornagy felhívta a frissen végzett tűzoltók figyelmét arra, hogy a képzéssel nem zárult le a tanulási folyamat, elvárása, és egyúttal a tűzoltók saját érdeke is az, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat, ismerkedjenek a legújabb technológiai lehetőségekkel, bővítsék szakmai tudásukat. A főigazgató beszédében kitért a családok szerepére, és megköszönte az oktatók munkáját is. 

A frissen végzett Vas vármegyei tűzoltókat vezetői körben Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta. A parancsok átadását követően az ezredes köszöntötte a tiszthelyetteseket. Gratulált a képzés abszolválásához, és meghatározta az elkövetkező időszakra vonatkozó elvárásokat. Fő feladatként hangsúlyozta a tanulást, az elméletben tanultak gyakorlatba történő átültetését. Kiemelte, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek és tanuljanak a tapasztalt kollégáktól, illetve hangsúlyozta, hogy ne legyenek restek segítséget kérni. Köszöntőjét az alábbi idézettel zárta: "Ha dúl a bősz elem, e hármast ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet!"

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte tűzoltó törzsőrmesterré Kocsis Lászlót, tűzoltó őrmesterré Herczeg Donát Pétert a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába beosztott tűzoltónak. 

A tábornok kinevezte tűzoltó őrmesterré Darics Benedeket és Kerekes Gábort a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra beosztott tűzoltóknak. 

Kinevezte továbbá tűzoltó őrmesterré Mersich Andrást, Rózsa Tamás Jánost és Szele Dominik Lászlót, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába beosztott tűzoltóknak. 

Az újonc tűzoltók mellett Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte rendvédelmi igazgatási jogviszonyba Szépligeti Mátyást, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában