Találkozó

2024.02.12. 14:00

Ifjúsági felelősök fóruma - Hamarosan kiírják az iskolások horgászvetélkedőjét

Hetedik alkalommal szervezték meg a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tagszervezeteinek ifjúsági felelőseinek és ügyvezetőinek találkozóját.

Vaol.hu

A budapesti találkozón. Középen Puskás Norbert, a szövetség vasi elnöke

Forrás: VN/vasivizeken.hu

A budapesti rendezvényen Komáromy Zsolt, a Mohosz Ifjúsági és Oktatási Szakbizottságának (IOSZB) elnöke köszöntötte a meghívottakat, majd Tóth Adrienn ifjúsági és oktatási referenssel közösen ismertették a Horgász utánpótlás-nevelési és oktatási program (HUNOP) 2023. évi eredményeit. A Mohosz a HUNOP keretében 2017-től számos, mára már jól bejáratott programot indított. A HUNOP legfőbb célja a horgászat mint a természetben gyakorolható, változatos szabadidős tevékenység népszerűsítése a fiatalok között, illetve az, hogy kapcsoltan költségátvállalással, horgászeszközökkel, valamint oktatási anyagokkal támogassa a horgászszervezetek gyermek- és ifjúsági programjait. A teljes program ráfordításértéke az elmúlt öt esztendőben meghaladta az 500 millió forintot, ebből a programok központi, pályázati alapú Mohosz OHSZK-támogatása mintegy 350 millió, a horgászszervezetek önrésze pedig több mint 150 millió forint volt. 

A tájékoztatók után a bizottság elnöke az éves beszámolók alapján értékelte a tagszövetségek munkáját. A korábbi évekhez hasonlóan egy tagszervezet idén is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa az ifjúsági programját. Sorosi Péter, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségétől részletesen ismertette a tagszervezet ifjúsággal kapcsolatos tevékenységét, továbbá a helyi jellegzetességekről is beszélt. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét Kádi Attila, a Répcelaki HE elnöke és Puskás Norbert ügyvezető elnök képviselte. Vas vármegyében nagy hagyománya van az ifjúsági nevelésnek és programoknak. Hamarosan kiírják a hagyományos Vasi Vizeken általános iskolai horgászvetélkedőt, és az esztendő során a fiatalok táborokban, szakkörökön, versenyeken vehetnek részt. A konzultáció nyílt fórummal folytatódott, ahol sok hasznos ötlet és javaslat hangzott el a közös munkára vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában