Egyhangúlag szavazták meg

2024.02.19. 19:59

Elfogadták Jánosháza idei költségvetését

Egyhangúlag megszavazták a képviselők a tervezett költségvetést 2024-re az év első testületi ülésén. 1.677.322.541 forint bevétellel és kiadással számolnak.

Csabai Bernadett

Jánosháza első testületi ülése 2024-ben.

Forrás: CSB

Az ülés elején a pénzügyi csoportvezető ismertette a a bizottság által tervezett Jánosháza költségvetésének sarkalatos pontjait. Többször módosítaniuk kellett, mivel számos esetben változtak a mutatószámok, például a pedagógusok béremelése miatt. Az idei évre bevételi főösszegként 1.677.322.541 forinttal és ugyanennyi kiadással kalkulál az önkormányzat.

Az Egészségház is megújul idén Jánosházán pályázati forrásból
Jánosháza - A helyi Egészségház is megújul idén pályázati forrásból
Fotó: Cseh Gábor / Forrás: VN/archív

Így gazdálkodik Jánosháza

A bevételek terén az önkormányzat működésére 514 millió állami támogatással számolnak, továbbá az önkormányzathoz az adók által befolyt összegek mértékét 150 millióra tervezték. Ezek főként az iparűzési-, az építmény- és a kommunális adó által befolyó összegek. 29 millió forint működési bevételekből származik. A finanszírozási bevételek tekintetében 978 millió forinttal kalkulálnak.

Összességében a működési költségekre 673 millió forintot terveztek, 77 millió forintot költenek személyi jellegű kiadásokra, például bérekre, az ehhez tartozó járulékok összege 10 millió forint. Készletbeszerzésre 7 és fél milliót, szolgáltatásokra 56 milliós kiadást terveztek – például a víz, áram, villany költségeire. Szociális támogatásokra és segélyekre 112 milliót, civil szervezetekre 15 millió forintot különítettek el. Beruházásokra 2,7 milliót költenek saját fedezetből, a felújításokat az elnyert pályázatokból finanszírozzák, ennek összértéke 778 millió forint.

Kiss András polgármester pozitívan értékelte, hogy a tervezett tartalékhoz képest – ami 61 millió 900 ezer forint volt - 23 millióval több megtakarítással rendelkeznek, 2024. évre tervezett tartalék összege 84 millió 500 ezer forint. A részletes, mindenre kiterjedő költségvetést itt találják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában