Nem csügged

2024.02.15. 09:00

Nem csügged Rolika - A kisfiú csípőjét, lábát is sajnos műteni kellett

Több műtéten esett át az elmúlt hónapokban Rolika. A kisfiú annak ellenére sem csügged, hogy egy véletlen baleset miatt rehabilitációja újrakezdődik.

Gáspár Eszter

Rolika újabb műtéten esett át, fekvőgipszben kell töltenie a következő heteket

Forrás: Erdélyi László

 Komoly csípőműtéten esett át a múlt évben Rolika, amit több hét lábadozás követett. Már a rehabilitációja zajlott, amikor egy véletlen baleset történt a kisfiúval. A gyógytornán négykézláb támaszkodás közben lehuppant a földre, és szerencsétlenül a teste alá fordult a műtött lába. Újra műteni és csavarozni kellett a lábát – tudtuk meg Erdélyi Lászlótól, Rolika édesapjától. 
A műtét jól sikerült, a remények szerint ma engedik ki a budapesti Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáról. Az Erdélyi családtól megtudtuk azt is, kis hősünk a tőle megszokott mosollyal és pozitivitással megy tovább, és azon fáradozik, hogy mielőbb felépüljön. A fiúnak ismét hat hét deréktámaszos gipszben kell töltenie idejét, az egész folyamatot elölről kell kezdenie. A gipsz levétele után pedig újrakezdődik a rehabilitáció és a gyógytorna. 
– Az élet sokszor hoz minket olyan helyzetbe, amire egyáltalán nem vagyunk felkészülve, viszont az a legfontosabb, hogyan reagálunk rá, és mit tanulunk belőle. Újra talpra állunk ebből is – mondta az Erdélyi család. A Tegyünk a Leukémiás Gyerekekért Alapítvány újra segítséget nyújtott a családnak. Február 18. éjfélig csak SMS-ben 500 forinttal támogathatják Rolika rehabilitációját. Az 13600-as telefonszámra küldhetnek SMS-t, az üzenetbe írják bele: 41. A családnak órási segítséget jelent minden támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában