Országos verseny

2024.02.11. 12:09

Népdalos siker: Kiemelt Arany minősítést kapott mindhárom büki iskolai csoport

A "Tiszán innen, Dunán túl" Országos Népdaléneklési Minősítő Verseny Vas vármegyei fordulóján a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola népdalos csoportjai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak – osztotta meg a közösségi oldalon a hírt felkészítőjük, Pintér Anikó népdalénekes.

Merklin Tímea

Fotó: Facebook/Pintér Anikó

Kiemelt Arany minősítést kapott mindhárom csoport. A Pillangóvirág és a Napvirág csoport (felső tagozatosok) az országos döntőben is képviselik az iskolát és Vas vármegyét is.

A büki népdalos lányok egyik csoportja, középen felkészítőjük, Pintér Anikó
Fotó: Facebook/Pintér Anikó

 

A Kis-Napvirág csoport (Németh Luca, Goda Anna, Kovács Hanna, Enzsöl Gréta, Nagy Málna, Nyári Vivien, Németh Dorka, Máté Dóra, Czitkovics Liliána, Krucsó Dóra, Goda Izabel) baranyai népdalokat énekeltek.

A Pillangóvirág csoport (Baán Elizabet, Bálint Nóra, Szabó Luca, Tánczos Eszter, Horváth Gréta, Gróf Zsanna, László Adél) moldvai énekekkel léptek fel.

A Napvirág csoport (Baán Elizabet, Giczi Nóra, Szabó Luca, Balogh Emma, Horváth Marion, Gróf Zsanna, László Adél) vasi népdalokkal szerepelt. 

A büki iskolás népdalcsoport lányai
Fotó: Facebook/Pintér Anikó

Pintér Anikó nyilvánosan is gratulált a versenyzőknek, valamint sikeres felkészülést és szereplést kívánt az országos megmérettetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában