Sok éves hagyomány

2024.02.20. 17:30

Örömzene az éjszakában - zenésztalálkozót tartottak Körmenden - fotók, videó

Ezúttal nem másoknak szolgáltattak zenét, hanem a maguk örömére muzsikáltak Vas és Zala vármegye ismert zenészei Körmenden. A zenésztalálkozó sok éves hagyomány, a vendéglátó ezúttal is Horváth Bicó Csaba volt.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A Körmendhez tartozó alsóberki városrész vendéglátó egységébe hétfő este folyamatosan érkeztek a zenészek, többségében vasiak. Ahogy minden évben, úgy most is voltak meghívottak Zala vármegyéből, Nyári Béla társaságával Hévízről tette tiszteletét. A szombathelyi Darvas Vilmos adta meg az alaphangot szintetizátorral, lánya, Stefi énekkel csatlakozott. Standi Pityu gitárral szállt be, Németh Öcsi - a Percsák zenekar oszlopos tagja - meg a látványnak sem utolsó, elektromos bőgőt bűvölte. Batyi Kala Árpádot is fűzték a társak, hogy prímásként vesse be a híres hegedűt. Erre azonban egyszerű oknál fogva nem kerülhetett sor: Kala a nagy sietségben otthon hagyta a hangszerét, később küldték csak utána, merthogy nagy igazság: hangszer nélkül mit sem ér a zenész. Nóta nélkül mit sem ér az élet. 

örömzene
Örömzene az éjszakában - Muzsikáltak Vas és Zala vármegye ismert zenészei Körmenden.
Forrás: Szendi Péter

Horváth Bicó Csaba remek házigazda, ezt többször bizonyította az évek során. -Egy körüzenet elég a meghívásra, mindenki számít erre az eseményre, sőt talán mindenki várja is. A farsangi és a báli időszak nekünk, zenészeknek elég mozgalmas, miután ennek vége, akkor tudjuk összehozni a zenésztalálkozót. A beszélgetésről, a közös muzsikáról szól azt este - mondta a vendéglátó, majd a város két rangidős zenészét hozta szóba: a 87 éves cimbalmos, Burka János és a 81. évében járó Horváth Percsák Sándor sajnos, nem tudtak eljönni, de mindig a legnagyobb tisztelettel beszélnek róluk. 

A büki Baranyai Lajos, a Pannon Cigányzenekar vezetője tízéves kora óta muzsikál, nemcsak klarinétban profi, szaxofonon, cimbalmon és nagybőgőn is remekül játszik. Unokaöccsei, Martin és Robi, valamint Csicsó Jani is eljöttek vele, ismert zenészek ők is, a minőségi muzsikát képviselik.

A 71 éves Horváth Imre - Reza Öcsi - aktívan bőgőzik ma is, Lakatos Károly és Horváth Béla pedig a hegedű nagymesterei. Horváth Elemér alapvetően cimbalmos, de a gitárt is úgy pengeti, mintha a fő hangszere volna.

A fiatalabb generációt Németh Gergő, alias Gege képviselte, aki futballista, mellette lett zenész és énekes. A remekbe szabott vacsorát - a marha- és pacalpörköltet - Horváth Károly készítette, az ember tíz ujját megnyalta utána.

Idén többeknek lesz fontos évfordulója: a Chubby Retro Band például ebben az évben tizenöt éves - a zenekar egyik tagja, Joó Tamás árulta el ezt, aki szintén régóta visszajáró vendége a zenésztalálkozónak. A házigazda Horváth Bicó Csaba kerek születésnapot ünnepel, májusban lesz hatvanéves. Bizonyára ezek a jeles napok sem telnek el muzsikaszó nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában