Regionális forduló

2024.02.26. 20:06

Péchy Blanka emlékére: szép magyar beszéd – területi verseny volt Celldömölkön

A korábbi évekhez hasonlóan a Celldömölki Városi Általános Iskola vállalta a Kazinczy-verseny területi fordulójának megrendezését. A jelenlévőket Horváth Zoltán István igazgatóhelyettes köszöntötte.

Vaol.hu

A 7-8.osztályosok közt 1. lett Kiss Luca (Kőszeg), a 3. Németh Péter Csaba (Celldömölk), a 2. helyezett Horváth Sára Bíborka (Ikervár)

Fotó: Giczi Sándor

A Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka Emlékére kuratóriuma a 2023/2024-es tanévre is meghirdette az általános iskolák 5–8. osztályos, valamint az e korosztálynak megfelelő középiskolai osztályok tanulóinak a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt. A versenyző diákoknak egy szabadon választott szöveg felolvasása után egy kötelező szöveggel kellett a zsűritagok elé állniuk. Nyolc intézményből az 5-6., illetve a 7-8. évfolyamon 20 diák vállalta a szereplést. A regionális fordulóra Kiss Luca, a kőszegi Béri Balogh-iskola diákja jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában