vaol.hu podcast

2024.02.16. 17:30

Podcast: hogyan sminkeljünk egy fotózásra? - vasi sminkmester ad tanácsokat

Gáspár Eszter

Fotó: Szemes Dániel

Legyen szó akár egy portfólió-fotózásról – például a Tündérszépe szépségversenyen –, vagy más alkalomról, a hölgyek nagy többsége sminkeli magát. A tökéletes végeredmény szempontjából azonban nem mindegy hogyan.A gondos munkát könnyen tönkreteheti néhány melléfogás. Markó Éva sminkmestert kérdeztük: Hogyan sminkeljünk egy fotózásra? 

Podcast - Markó Éva sminkmester adott tanácsokat
Fotó: Cseh Gábor

– Az első és legfontosabb tanácsom: a szép, tökéletes arcbőr. Ne használjunk túl sok sminket, de a bőrhibákat rejtsük el. Ha az alapozót túl maszkhatásúnak érezzük, és nincs sok bőrhibánk, használhatunk BB vagy CC krémet helyette. Ezeket az ujjainkkal is felvihetjük, mint az arckrémet, ugyanis mindkettő színezett hidratáló krém. Ez követően fixáljuk az alapozást – javasolja a sminkmester. 

– Egy szép szemöldök már fél siker. Legyen természetes, lehet korrigálni, hiányosságait pótolni a színével megegyező szemöldökceruzával, vagy szemhéjpúderrel. Ügyeljünk arra, hogy a két szemöldök szimmetrikus, egyforma rendezett legyen! A szemek természetes szépségét nude színekkel emeljük ki. Bézs és barna árnyalatokkal játszhatunk, de ügyeljünk arra, hogy jól satírozzuk és dolgozzuk el a sminket! – hallottuk a sminkmestertől. Bátran használjunk highlightert! – erről is beszélt. 

Nagyon szép fényt ad az arcunknak, a fotókon élénkít, ragyogó hatást kelt. Markó Éva szerint a lényeg: érezd jól magad a sminkedben, úgy fogod jól érezni magad a fotózáson is!

Podcast - A teljes beszélgetésünket itt hallgathatja meg:

Kakpcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában