Lehetőség

2024.02.07. 15:07

Tragédia következménye: szén-monoxid érzékelőre pályázhatnak a toronyiak

Szén-monoxid érzékelő beszerzésére nyílt pályázati lehetőség Toronyban azután, hogy tragédia történt a vasi településen, nemrég életet követelt a mérgező gáz.

Tömböly Ágnes

Szén-monoxid-érzékelő életet menthet

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Szén-monoxid érzékelőre pályázhatnak a toronyiak a helyi önkormányzatnál - erről a képviselő-testület február 6-ai ülésén döntött azután, hogy sajnos a településen szén-monoxid mérgezésben halt meg egy férfi. A falu honlapján megosztott pályázati felhívásból kiderült: a szén-monoxid mérgezések megelőzése, a települési lakosok egészségének megőrzése és biztonságérzetének javítása érdekében az önkormányzat az idei költségvetés szociális előirányzatának terhére, legfeljebb 300 ezer forint összeg erejéig nyújt a pályázathoz anyagi támogatást. 

Az érintettek február 20-án 16 óráig adhatják be a szükséges dokumentációt a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalba (Rohonczi u. 6.) elektronikusan, postai úton, vagy személyesen - olvasható a felhívásban. 

Ismert, a múlt hétvégén tragédiát okozott a mérgező gáz a vasi településen, ötvenes éveiben járó férfi vesztette életét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában