Sajtótájékoztató

2024.02.16. 17:15

Választás 2024 - Koczka Tibor: "Balek voltam"

"Balek voltam, bedőltem" - erről is beszélt Koczka Tibor a városháza előtt sajtótájékoztatóján pénteken. A politikus reagált arra, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség tegnap közzétette szombathelyi polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei személyét.

Vaol.hu

A szombathelyi FIDESZ tegnap közzétette az önkormányzati választásokon induló jelöltjei névsorát, illetve a polgármesterjelöltjük is biztossá vált - leginkább ezzel, és Hende Csabával, Szombathely országgyűlési képviselőjével foglalkozott a politikus. Élesen bírálta a Fidesz szombathelyi csoportjában zajló káderpolitikát. Személyes politikai tapasztalatait is megosztotta és úgy fogalmazott azzal kapcsolatosan, hogy Hende Csaba hívására politikai pályára lépett: "Balek voltam, bedőltem, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a Fidesz listavezetője vagyok". Szerinte ugyanis alpolgármesterként a kormánypárti politikus utasításait kellett végrehajtania. 

Koczka Tibor kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatosan is, hogy Hende Csaba szerint okos, erős nőkre van szükség a politikában. Emlékeztetett: éppen azután mondott le Novák Katalin köztársasági elnök és lépett vissza az EP-listavezetői helyről Varga Judit, amikor ezt a kijelentést tette az Országgyűlés alelnöke.

"Megélni csak abból tudunk, hogyha felgyűrjük az ingujjunkat és megfelelő munkát elvégezve a kormánnyal végre megfelelő kapcsolatot kialakítva a város visszatalál a fejlődés útjára. Teljesen mindegy, hogy egy nővel vagy egy férfival van erre esélyünk, egy biztos, a mostani városvezetéssel erre nincs esély" - nyilatkozta lapunknak Hende Csaba azután, hogy Lenkai Nórát közismert civilek ajánlották a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének nyílt levélben.

Koczka Tibor szerint Lenkai Nórának, az ELTE SEK rektori biztosának fel kell függesztenie a munkáját az egyetemen azért, hogy az emberek tudják: mikor kampányol és mikor végzi a rektori munkáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában