Már várják a jelentkezőket az Erdei Vándortáborokba

2024.02.08. 08:00

Vasi-Hegyhát a varázslatos útvonalak között

Már várják a természetszerető felsőtagozatos és középiskolás diákok jelentkezését az Erdei Vándortáborokba. A Vasi-Hegyhát is bekerült a 12 varázslatos útvonala közé.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A túra Oszkón át a Szajki-tavakig vezetve ad mélyebb betekintést a térség történetébe, értékeibe és hagyományiba. A behangozóból kiderül: a hét során kirándulásokat szerveznek a környék parkerdeibe, továbbá a Vasvári Sánc és a Vaskapu, a Vasvári Helytörténeti Múzeum is szerepel az úticélok között.  Az oszkói Hegypásztor Kör programjain pedig a helyi hagyományokkal, a Jeli Varázskertben a térség botanikai értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Végül, de nem utolsó sorban hamisítatlan nyári élményeket tartogat a Szajki-tó a táborozóknak - a Vasi-Hegyháton.

 

A Vasi-Hegyhát 72 kilométeres útvonala Vasvárról indulva járja be az egyedi hangulatú vidéket.

A Vándortábor Program célja a természetjárás és a sport népszerűsítése, az egészség- és környezettudatos életmód megismertetése. Ennek jegyében gyalogosan, vízen, kerékpáron vagy zarándoklat keretén belül olyan bejárható útvonalakat kínálnak, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük. 

Jelentkezésre buzdít közösségi oldalán a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Is, innen kiderül: a helyi útvonalfelelős Varga Péter lesz. Jelentkezni a www.erdeivandor.hu honlap online felületén keresztül lehet. A csoport minimális létszáma 20 diák és 2 felnőtt, maximális létszáma 36 diák és 4 felnőtt. Határidő: április 30. 10:00 óra. VN 

 Kapcsolódó:

https://www.vaol.hu/helyi-sport/2023/08/ifju-vasi-turazok-a-zemplenben-iden-is-nagy-sikert-aratott-a-kormendi-vandortabor-jovore-folytata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában