Kitett magáért a lelkes mag

2024.02.22. 11:00

Zorba dala és a szépkorúak himnusza - Fergetegeset báloztak a Nefelejcs Nyugdíjas Klubosok - fotók

A művelődési házban bálozott szombat este a Nefelejcs Nyugdíjas Klub. Megint kitett magáért a lelkes mag: finom pörkölt-vacsorával készültek tagtársaiknak, utána pedig egy percre sem hagyták, hogy lankadjon a figyelmük.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

„Ma éjjel táncolnék, hiszen e tánc oly szép, ha ő kér táncra fel” – énekelte a színpadon Tóth Vásárhelyi Ilona, és ritmusra tanította táncolni alkalmi partnereit a szombat estére választott bolondos slágerekkel. Vers következett: Aranyosi Ervintől a Vidám reggelt! Sági Józsefné Anci, a klubvezető „konferálta” fel így a maszkabált.

„Mindig kérdés volt a világban, hogy a tojás volt előbb vagy a tyúk.” – hangzott bevezetésül a klub szokás szerint tartalmas műsorához, amelyben megismerhette a közönség a baromfiudvar kedves lakójának történetét és fejlődését (valójában az emberi élet szakaszait): azt, ahogyan a kiscsibe fenekéről lekerül a tojáshéj, majd ahogyan a csibe nagyra nő, megtanul kapirgálni, jérce lesz belőle és a baromfiudvarban mutogatja magát. Romantikus utazásról ábrándozik, később bájos tyúkanyóvá változik. A tojásból kakas is lesz, szintén szeret álmodozni. Aztán a kakas is, a tyúk is lelassul. De a vén tyúkanyóban még van erő, hogy táncra perdüljön – mindezt pörgős-zenés, produkcióval mutatták be az idősebb korosztály képviselői – nem csoda, hogy hatalmas taps volt a jutalmuk.

Aztán a 100 éves Lidi nénivel készült vicces-pajzán interjú – az asszonnyal, aki szerint a hosszú élet titka az például, hogy sokat kell járkálni. Ő is így tett: sokat járt a falu végére a hites uráért, Tivadarért a kocsmába.

Balogh József: Februáros című versét is hallottuk, utána farsangi polka következett és a Most kezdődik a tánc, végül a szerepelők eljárták a Zorba dalát és elénekelték a szépkorúak himnuszát: „Ledolgoztam több mint negyven évet, Az én életem nem volt gondtalan. Fejem felett elszálltak az évek, De én mégis jól érzem magam...”

„Meglepetésvendég” zárta a produkciók sorát: a „vépi Modern Talking” szőke és barna parókában, stílusos szettben negyven évvel repített vissza az időben – a Tegyünk Együtt Vépért Egyesület fiataljai készültek ezzel. A műsor után bolondos jelmezes felvonulásra is vállalkoztak a nyugdíjas klubosok. Még éjfél után is bulizott a vendégsereg – száztízen –, a zenét- táncot csak a tombolasorsolás szakította félbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában