Március 15.

2024.03.14. 20:56

A Nádasdy-vár udvarán tartottak megemlékezést a nemzeti ünnep alkalmából Sárváron - fotók

Sárváron a Nádasdy-vár udvarán tartottak megemlékezést a nemzeti ünnep alkalmából, majd megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát.

Polgár Patrícia

Fotó: Benkő Sándor

A megemlékezésen Dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondott emlékező beszédet. - Jómagam nemcsak a tervezésben hiszek. (...) Hiszek abban is, hogy már a célok megfogalmazása idején vonjuk be az érdekelt feleket. Az elmúlt évek, évtizedek során ezt a politikát folytattuk Sárváron. Politikai céljaink természetesen nem minden ponton illeszkednek egymáshoz, de nem vitatjuk, hogy a velünk szemben ülő is városunk javát szolgálja, fejlődését segíti. Hiszek abban, hogy minden apró lépés közösségünk, a sárváriak javát szolgálja. Egy bizonytalan jelenben, egy folyamatosan alakuló jövőben Sárvár legyen a történelem egy biztos pontja, ahol érdemes lenni és jó élni. Amiért érdemes tenni, és amit érdemes szolgálni. Nekem ezt jelenti 1848 és '49 üzenete - hangzott el beszédében.

Szavait követően a Sárvári Turisztikai Technikum 10T osztálya adott ünnepi műsort.

A Himnusz és a Szózat dallamait Szélesi Attila karnagy vezetésével a Sárvári Koncertfúvószenekar játszotta, az ő vezetésükkel vonultak át az ünneplők a Szent László templom mellé, ahol Batthyány Lajos és Petőfi Sándor szobrát koszorúzták meg a helyi közélet és civil szervezetek képviselői.

Március 15-én, pénteken 9-től 13 óráig Huszárképző és Pilvax Kávéház lesz a Nádasdy Ferenc Múzeumban. A programon közreműködik a Regös Népzenei Együttes. A szervezők szeretettel várnak mindenkit a rendezvényen, aznap a múzeum ingyenes látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában