Történelem

2024.03.12. 21:22

Bemutatták Göncz László, A Muravidék útja a délszláv királyságba című könyvét - fotók

Göncz László: A Muravidék útja a délszláv királyságba című könyvét mutatták be kedden késő délután az MNL Vas Vármegyei Levéltára előadótermében.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A könyvbemutatón elsőként dr. Melega Miklós levéltár-igazgató üdvözölte a megjelenteket, majd köszöntőt mondott Gyurácz Ferenc, a Magyar Nyugat Könyvkiadó vezetője, aki hangsúlyozta: az 1918 ősze és 1919 nyara közötti időszakról szóló monografikus kiadvány annak ellenére, hogy alig fél év történéseit dolgozza fel a muravidéki magyarság szempontjából, vaskos kötetre sikerült: megközelítőleg 600 oldalon veszi sorra a néhány hónap eseményeit.

A kiadványt a kötet szerzője, dr. Göncz László muravidéki történész ajánlotta a hallgatóság figyelmébe. Elmondta, hogy a kiadvány megírásával a célja az volt, hogy átmenetet képezzen a magyar és szlovén kutatói szakma sokszor egyoldalú álláspontja között. Hozzátette: akkor lenne a legboldogabb, ha kötete további kutatásra ösztönözné a kutatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában