Nőtt a komfort és biztonság

2024.03.04. 09:00

Egy belterületi és egy külterületi út újult meg Magyarszecsődön

Egy belterületi és egy külterületi útszakasz újult meg a településen, előbbit a Magyar Falu Program támogatásával tudta megvalósítani az önkormányzat, utóbbihoz a Vidékfejlesztési Programból nyert forrást. Az összesen 46 millió forintos támogatáshoz 2 millió forint önerőt tett az önkormányzat.

Tóth Judit

Kevy Albert, V. Németh Zsolt, Károlyi Gyula polgármester, Varga Szabolcs kivitelező, Nagyné dr. Tóth Renáta aljegyző

Fotó: Szendi Péter

Károlyi Gyula, Magyarszecsőd polgármestere az útavatáson hangsúlyozta: a település sokat lépett előre, az elmúlt egy évtizedben számos fejlesztést meg tudtak valósítani, ezek közül a mostani útfelújítások is nagy jelentőségűek a falu életében. A Kossuth Lajos utca aszfaltozása a Magyar Falu Programból valósult meg, a települést a Rába folyóval összekötő külterületi szakasz rendbetételére pedig a Vidékfejlesztési Programból nyertek forrást. 

-Eredményes időszak van a hátunk mögött, az elmúlt bő tíz évben közel 800 millió forint támogatás érkezett Magyarszecsődre, ez egy négyszáz fős település életében igencsak meghatározó. Felújítottuk a ravatalozót, a faluházat, belterületi utakat tettünk rendbe, játszóteret építettünk, emellett megvalósult a szennyvíz-beruházás is. A magyar kormánynak köszönhetően voltak, vannak pályázati lehetőségek a települések számára, az önkormányzatok feladata, hogy ezeket kihasználják. Mi igyekeztünk élni ezekkel a lehetőségekkel - mondta a polgármester, aki arról is tájékoztatott, hogy jelenleg is van beadott pályázatuk: hét településsel konzorciumban 50 millió forintra nyújtották be igényüket a Területi Operatív Program kiírására, emellett a Magyar Falu Programban is pályáztak a szabadidőközpont és a sportöltöző felújítására.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő így fogalmazott: jó ránézni a felújított útszakaszokra, mert egészen más az összkép, mint a beruházás előtt. - Az esztétikum mellett azonban meg kell említeni a biztonságot is az utak kapcsán, hiszen a felújítással nőtt a komfort- és a biztonságérzet. A jövőben is szorgalmazni fogom, hogy legyenek utakra pályázatok, mert az ilyen jellegű beruházások minden településen fontosak - fűzte hozzá végül a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában