Pozitív elbírálás

2024.03.11. 17:38

A város nyolc utcája érintett – Elkezdődhet a csapadékvíz-elvezetési projekt Vépen

Pozitívan bírálták el a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal és Vép önkormányzata konzorciumában, a TOP Plusz Élhető települések című felhívására benyújtott támogatási kérelmet. Háromszáz millió forintból készülhet új csapadékvíz-elvezetési rendszer több utcában.

Tóth Katalin

Kovács Péter, dr. Kondora Bálint és Ágh Péter a Rákóczi utcában

Fotó: Ohr Tibor

Összesen nyolc belterületi utcában célozza a csapadékvíz-elvezetést a 300 milliós projekt: egyes szakaszokon érintett a Rákóczi, a Bartók, a Szent Imre herceg, a Vadász, az Alkotmány, a Bihari, a Vasút és az „Összekötő” utca is: a csapadékvíz-elvezetés teljes körű kialakítása történik korábban már elkészült útszakaszok folytatásaként vagy zárt csapadékvíz-rendszert építenek ki. Több utcában beteltek, feltöltődtek, rossz állapotban vannak ugyanis az árkok, régóta problémát jelent a vízelvezetés, a későbbiekre nézve veszélyt is hordoznak – fogalmazta meg korábban Kovács Péter polgármester.

A belterületi csapadékvíz-elvezetés fejlesztési projekthez készült tervdokumentációt már tavaly átvette a városvezető a Megyeházán. A megterveztetés több települést érintően közös forrásból – pályázati előkészítő alapból történt, 100 százalékos állami támogatással – a vármegyei önkormányzat készíttette el a terveket. A kiviteli tervekkel a kézben lerövidül a projekt megvalósítási ideje – ezt már dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta. Elmondta még: a beruházás a szükséges közbeszerzési eljárások után indulhat, reális esély van arra, hogy még az idén megvalósul.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott: – Vépen az elmúlt években több jelentős fejlesztést tudtunk tenni. Jutott forrás a városközpontra, útfelújításokra, intézményfejlesztésekre. Most egy újabb lépést tehetünk, hiszen az önkormányzat sikerrel pályázott a vármegyei önkormányzat által koordinált Top pluszos kiírásban. Ennek révén csapadékvíz-elvezetési munkálatokat lehet elvégezni 300 millió forintos értékben. Mindez komoly előrelépést jelent, és ismét abba az irányba viszi Vépet, hogy minél inkább élhető kisváros legyen. Köszönöm ebben a közös munkát a település minden lakójának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában