vaol.hu podcast

2024.03.13. 17:30

A szép hajhoz selyem: trükkök, tanácsok vasi szakembertől – nem csak Tündérszépek-jelölteknek

Szinte nincs olyan nő, aki ne álmodozna az egészséges és dús hajkoronáról. A Tündérszépek versenyzőinek is nagyon fontos, hogy szép, ápolt hajuk legyen. Vannak olyan szerencsések, akiknek ez genetikailag megadatott, ám sok nőnek mindennapi küzdelmet jelent, hogy dúsabb látszatot keltsenek a tincsei. Selymes Dietmar hair and makeup artist elárulta, mit tehetünk, hogy szép és dús frizuránk legyen.

Gáspár Eszter

Selymes Dietmar és aki kérdezte: Gáspár Eszter a Vas Népe stúdiójában

Fotó: Szendi Péter

Napjainkban a vonzó, nőies megjelenésnek elmaradhatatlan része a dús, fényes haj. Ha hajad fakó, töredezett, netán hullik is, változtatni kell. Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. A stressz is képes roncsolni a hajunk állapotát. Szülést követően ugyancsak gyakori probléma a fénytelen, fakó haj – amihez gyakran hajhullás is társul. Vitaminokkal három hónap után látványos változást érhetünk el. A kollagén fontos alkotóeleme többek között a csontjainknak, az izmainknak, a bőrünknek, sőt a körmünknek, a hajunknak is, ezért a kollagén hatása az egész testünkön megfigyelhető – figyelmeztet a szakember, hozzátéve: 

– A kollagén mennyisége az életkor előrehaladtával és a káros külső tényezők hatására csökken a szervezetünkben. Talán kevésbé ismert, de a fényes, dús haj is a kollagén hatása, mivel ezek is a testünkben található kollagén mennyiségétől függnek – hangsúlyozza Selymes Dietmar. Apró trükköket is megoszt – amelyekkel szintén nagyon sokat lehet javítani a hajunk állapotán: 

– Éjszaka kössük fel a hajunkat laza copfba, ezzel elkerüljük a folyamatos súrlódást, így a hajszálakat védjük a külső hatásoktól. A párnahuzatot cseréljük le selyemre. Ez hihetetlen előnyökkel jár a haj, a bőr, az alvás minősége és az allergiás tünetek szempontjából.

A megfelelően kiválasztott párnahuzat hatalmas változást hozhat a bőr rugalmasságában, a haj egészségében. Nem jó fejjel lefelé hajat mosni, hiszen a hajszál szerkezetét ezzel roncsoljuk. Mindig hátradöntött fejjel tegyük. Hogy a hajkoronánk ne váljon hosszú távon sprőddé, minden hőformázásnál külső védőpajzsnak kell védenie őt, amit hővédő készítmény használatával érhetünk el.

Teljes beszélgetés:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában