Több tucat megmérettetés

2024.03.24. 15:00

Horgászok, figyelem! Megjelent az idei versenysorozat listája

Több tucatnyi versenyt szervez az idei szezonban a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A profik országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra megengedőbb szabályok vonatkoznak – a cél, hogy minél többen kipróbálják a versenyzést barátságos keretek között.

Vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A megyei horgászversenyeken való indulás felnőttek számára kategóriától függetlenül nevezési díj megfizetésével lehetséges. Ifjúsági kategóriában azok indulhatnak, akik december 31-ig nem töltik be a 19. életévüket, számukra a versenyzés továbbra is ingyenes. Fontos továbbá: a hobbi horgászok úszós és fenekes módszer is használhatnak, míg a versenyzőknél kizárólag az úszós módszer megengedett. 

Azok a horgászok, akik a szövetség valamely tagegyesületében váltották ki engedélyüket és neveznek a szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesznek a XV. alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban. Ebbe hobbi kategóriában a május 1-i kerkafalvi, a május 26-i gersekaráti, a június 2-i lukácsházi és a június 15-i püspökmolnári verseny tartozik bele. Versenyző kategóriában indulóknál pedig a kerkafalvi és gersekaráti helyszínen született eredmények melletti a június 2-i, illetve a szeptember 21-22-i lukácsházi verseny helyezéseit veszik figyelembe.

A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2024” címet. Továbbá a versenyző és hobbi kategóriák első helyezettjei egy a 2025.évre érvényes éves területi jegyet nyernek a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, egyéb értékes ajándékok mellett. A felnőtteken kívül feltétlenül számítanak a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 éves korig a hobbi ifjúsági kategóriában indulókat is.

Megyei Egyéni Utánpótlás Bajnokságot is hirdetett a szövetség, az egynapos versenyt a Megyei Csapatbajnoksággal párhuzamosan rendezik szeptember 21-én az Abért-tavon. Az ifi bajnokságon a Vas Megyei Horgász Szövetség valamely egyesületében tagsággal rendelkező utánpótlás (U25) korú versenyzők indulhatnak. Részt vehetnek az U25-ös korosztályból mindkét nemből azok, akik a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem töltötték be 25. életévüket.

Június 23-án a Celldömölki-tavon tartják a megyei Ifjúsági Horgászviadalt ezúttal két kategóriában, melyek az ”Előnevelt” (10-14 éves) és az ”Egynyaras” (14-18 éves) fantázia nevet viselik. 
A versenyekre való regisztrációs felületet már elérhető a www.vasivizeken.hu oldalon az események-versenyidőpontok menüpontban.



 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában