„Építsünk együtt egy új Szombathelyt!”

2024.03.04. 15:32

Konzultáció indult Szombathelyen: közbiztonság, utak, járdák, turizmus a fókuszban

„Építsünk együtt egy új Szombathelyt!” – ezzel a felhívással indított konzultációt Lenkai Nóra, a Fidesz polgármesterjelölt-jelöltje a vasi megyeszékhelyen.

Vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Közösségi oldalán videó üzenetben hívta fel a figyelmet Lenkai Nóra, a Fidesz szombathelyi polgármesterjelölt-jelöltje: ígérete szerint március 1-jével elindította a konzultációt  a Szombathelyt érintő fontosabb kérdésekben. „Tisztelettel kérem véleményüket, építsünk együtt egy új Szombathelyt!” – mondta videó bejegyzésében Lenkai Nóra.

„Ébresszük fel Szombathelyt Csipkerózsika álmából” – ez is olvasható a konzultació2024.hu honlapon, ahol megosztották a konzultációs ívet.

„Megkopott a város fénye az elmúlt években, elmaradtak a jelentős fejlesztések, alábbhagyott a lendület, amely korábban oly sok értéket hozott létre” – összegeznek a honlapon, ahol a kérdőív is elérhető, bárki számára egyszerűen kitölthető. A kérdések kilenc témát ölelnek fel.

Mi az oka annak, hogy Szombathely lemaradt?

„Szombathely kiemelkedő adottságokkal rendelkező város, mégis lemaradt a környező vármegyeszékhelyekhez képest. Sokak szerint ennek az az oka, hogy a jelenlegi városvezetés képtelen együttműködni a kormánnyal. Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányzattal szorosan együttműködő, határozott városvezetőre van szükség Szombathely fejlődésének érdekében?” – erről a kérdésről is elmondhatják véleményüket a kérdőívet kitöltők. Mint ahogy az utak, kerékpárutak, járdák felújítását célzó átfogó programról, egy új közlekedési és turisztikai koncepcióról is kérdezik a szombathelyieket a mostani konzultációban.

Az erőszakos bűnesetekről

„A szombathelyiek biztonságérzete az utóbbi néhány évben jelentősen romlott. A közterületeken mindennapossá váltak az erőszakos incidensek” – ez is olvasható a kérdőívben, ami kapcsán azt kérdezik a polgároktól: egyetértenek-e azzal, hogy azonnal meg kell erősíteni a közbiztonságot a vasi megyeszékhelyen.  

Sokak szerint Szombathely „alvó várossá” vált az elmúlt években. Kevés a kikapcsolódási, szórakozási lehetőség. Így azzal kapcsolatosan is várják a lakossági véleményeket, szükség van-e a programkínálat bővítésére és a kulturális élet felpezsdítésére.

„A környező vármegyeszékhelyek nagy fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években gazdasági és infrastrukturális tekintetben egyaránt, hozzájuk képest Szombathely mintha helyben járt volna ugyanebben az időszakban. Mit gondol, hogy lehet ebből a csapdahelyzetből kimenekülni?” – kérdezik a szombathelyi konzultációban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában