Megyejáró

2024.03.27. 10:00

Körmenden 55 éve - Az Egis a város életének fontos szereplőjévé vált

Tavasszal ünnepli az Egis körmendi üzemegysége alapításának 55. évfordulóját. A vállalat egykor kiemelt termékei, a tejalapú tápszerek gyártására létesítette új telephelyét.

Horváth Zoltán Szabolcs

A körmendi üzemegység alapkövét 1969. április 30-án tették le

Az alapkövet 1969. április 30- án tette le Vereczkei István, a vállalat akkori vezérigazgatója. Az ünnepélyes gesztus új fejezetet nyitott a város és a vállalat életében egyaránt: a régióban új iparág indult a tápszer-, illetve gyógyszergyártással, az addig tősgyökeres fővárosi vállalat pedig új otthonra talált Vas vármegyében is. Az azóta eltelt évtizedek alatt nagyot fordult a világ. 

A Mátyás király utcai telephelyen évtizedek óta már csak gyógyszereket gyárt az Egis: úgynevezett galenikus termékeket (azaz nem szilárd gyógyszerformákat: kenőcsöket, krémeket, oldatokat, kúpokat stb.), onkológiai készítményeket állítanak elő Körmenden, illetve számos gyógyszer csomagolása is itt zajlik. 

A nagy értékű beruházások, folyamatos fejlesztések – legutóbb új csomagolóüzemet és speciális tudás- és technológiaigényű, jellemzően onkológiai gyógyszerek gyártására alkalmas üzemet avatott itt a vállalat – is jelzik: az Egis a 21. században is hosszú távra tervez Vas vármegyében. Az eltelt több mint öt évtizedben a gyógyszergyár Körmend életének fontos szereplőjévé vált. Számos helyi kezdeményezést karolt föl – a fásításoktól a vasúti átjáró korszerűsítéséig –, hozzájárulva a város fejlődéséhez. 

Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy Körmend egyik büszkeségének, a hazai sportélet élvonalába tartozó legendás piros-fekete kosárlabdacsapatnak is évek óta az EGIS a névadó együttműködő partnere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában