Semmi pénzért nem cserélné le

2024.03.21. 11:30

Fiatal bucsui lány a hatalmas munkagép volánjánál - A 21 éves Czeglédi Biankával beszélgettünk - fotók, videó

Több mint férfias foglalkozást választott magának a 21 esztendős bucsui Czeglédi Bianka, ám ennek ellenére sem cserélné el semmi pénzért sem az óriási traktor vezetőülését egy kávézó pultjára. Bianka hol az egyik, hol pedig a másik munkagép volánja mögé pattan be.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Cseh Gábor

Négy munkagép alkotja a Bucsun élő Czeglédi-család eszközparkját abban a vállalkozásban, melyben a családfőn kívül a nagyobbik leánygyermek is dolgozik. Bianka hol az egyik, hol pedig a másik traktor volánja mögé pattan be és végzi a nőiesnek éppenséggel nem nevezhető mindennapi tevékenységét.

munkagép
Bianka hol az egyik, hol pedig a másik munkagép volánja mögé pattan be.
Forrás: Cseh Gábor

Vendéglátásból a munkagép vezetőfülkéjébe

- Bármennyire is furcsa, de az Orlayban végeztem német-magyar turisztikai szakon, de még véletlenül sem szeretnék abban a szakmában dolgozni. Apu már nagyon régóta csinálja ezt a munkát és nekem pedig mindig is tetszett. Először csak besegíteni szerettem volna a dologba, de aztán annyira megszerettem, hogy már ebben képzelem el a jövőmet is. De nem csak én, hanem a húgom is hasonlóan gondolkodik – tekintett vissza a kezdetekre Bianka, aki 2021-ben szerzett nehézgépkezelői jogosítványt. Előtte ugyan már volt személygépkocsira és motorra is jogsija, de azokkal nem ülhetett volna be mondjuk a hatalmas JCB 4CX márkájú elülső rakodóval és hátsó kotrókanállal rendelkező traktor volánja mögé.

- Fél éven át dolgoztam a vendéglátásban, aztán elég is lett belőle. Ott ember volt ember hátán, itt viszont a zaj ellenére is nagy a nyugalom. Senkihez nem kell igazodnom, a magam ura vagyok. Örömmel kelek reggelente és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát. Pedig azért fizikálisan is eléggé megerőltető és igen nagy odafigyelésre van szükség. Mára megerősödtem annyira, hogy már nem kell segítség mondjuk a tömlők rögzítéséhez sem, így egyedül tudok lényegében mindent csinálni – fogalmazott a roppant talpraesett leányzó. Hozzátette: a fiú ismerősei általában először el sem akarják hinni, hogy ilyen foglalkozást is űzhetnek a lányok. Elmondása szerint szeret szépen, csinosan, nőiesen is öltözködni, persze csak ha az alkalom úgy kívánja meg.

- Motorozok, markolózok, szinte teljesen mindegy, hogy miről van szó, csak vezetni lehessen. Havonta egyszer elmegyek bulizni, mert néha jó kiereszteni a gőzt. A szabadidőmben szeretek sportolni: egy edzőterembe járok hetente kétszer tréningezni, de ha van időm, akkor szívesen kardiózok is. Az igazán nagy kikapcsolódást azonban az jelenti, amikor a húgommal hétvégén felpattanunk a quadunkra, vagy a cross motorunkra és száguldozunk egyet a földes utakon – zárta szavait Czeglédi Bianka, aki még véletlenül sem állna aranyásónak Alaszkában, mivel számára az aranyat a sárga színű traktorjaik jelentik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában