Jövőépítés

2024.03.08. 20:15

Ők az idei Kresznerics-ösztöndíjasok

A Kresznerics Ferenc Könyvtári Kultúráért Alapítvány 2023 őszén ismét ösztöndíjat hirdetett a hátrányos helyzetű, tehetséges, kemenesaljai általános iskolába járó 3-8. osztályos tanuló számára. A díjátadót a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban tartották a közelmúltban.

Vaol.hu

Mint ismert, a Kresznerics emlékévet - 2016- követően a jövőépítés jegyében alkotó módon őrizve a tudós pap szellemi örökségét 2017-ben jött létre a Kresznerics Ferenc Tehetségtámogató Alap.  

A díjátadáson Fehér László Celldömölk Város polgármestere köszöntötte a diákokat, szüleiket, tanáraikat. Úgy fogalmazott: - a fiatalok a jövő építői, és bízik abban, hogy tanulmányaik befejeztével a város gyarapodásában aktívan kiveszik részüket.  

Németh Tibor könyvtárvezető, az Alapítvány elnöke elmondta, hogy a támogatások a kuratóriumi tagok hozzájárulásából, az önkormányzat, az adó egyszázalékos felajánlásából, és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából adódik össze.  

Három diáknak ítélték oda idén az ösztöndíjat, az erről szóló elismerést Fehér László polgármester, Németh Tibor kuratóriumi elnök és Esztergályos Jenő kuratóriumi tag adott át. 

 Árvai Bálint a Városi Iskola 8. osztályos tanulója, aki Nagysimonyiban él, osztályfőnöke: Németh-Vass Veronika. A vönöcki Molnár Kata a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola 8. osztályos tanulója, osztályfőnöke: Kelemenné Benkő Barbara. Orbán Benedek József pedig a Remenyik Sándor Evangélikus Tanintézmény bobai Döbrentei Gábor Általános Iskolájának 5. osztályos tanulója, Köcskön lakik, osztályfőnöke: Dittrichné Kovács Éva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában