Jubileum

2024.03.10. 16:19

Staféta-labdát adtak át – Küldöttségben Kőszegről Zakariás születésének 100. évfordulóján

Száz éve született Zakariás József, az Aranycsapat balfedezete. Az alkalomból koszorúzási ünnepséget és emlékkonferenciát szerveztek a Budafoki MTE róla elnevezett edzőközpontjában. Kőszeget delegáció képviselte.

Vaol.hu

Fotó: VN/budafok1912.hu

1924. március 5-én született és a Budafok csapatában nevelkedett a legendás Aranycsapat 6-os számú mezét viselő Zakariás József. Születésének centenáriuma alkalmából koszorúzási ünnepséget és emlékkonferenciát szerveztek a Budafoki MTE róla elnevezett edzőközpontjában, melyen Kőszeget három fős delegáció – Básthy Béla polgármester; Neudl Gábor, a Kőszegi Lóránt FC elnöke és Takácsné Varga Ágnes futballista-szülő, önkormányzati képviselő – képviselte. A 2023-ban megrendezett Lóránt Gyula emlékév után Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere vette át a jelképes stafétát, egy, a Lóránt Gyula 100 Emlékév logójával díszített futball labdát. 2029-ig, Czibor Zoltán születésének 100. évfordulójáig minden évben más-más Aranycsapat játékosok születésének 100. évfordulóit ünnepelhetjük, így évről évre tovább gurulhat az emléklabda, melyre évente újabb logó kerülhet, szerepel a Hajrá Kőszeg Facebook-oldalon.

Fotó: VN/budafok1912.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában