Helyi közélet

2024.03.09. 18:57

Túravezetők, túraszervezők találkoztak a Herényiek házában

A Vas vármegyében túraszervezéssel foglalkozó civil szervezetek vezetőit, túravezetőket hívta közös beszélgetésre, ismerkedésre Szombathelyre a Herényiek házába Bogáti András.

Horváth László

Túravezetők, civil szervezetek képviselői találkoztak a Herényiek házában

Fotó: © Cseh Gábor

Immár másodszor jöttek össze a Herényiek Házában a természetjárók szombaton. – A nap jól sikerült, végül huszonhárman jöttek el a meghívásomra – mondta Bogáti András, aki tavaly novemberben már szervezett egy hasonló találkozót. – Megjelentek a gyalogos, a kerékpáros, valamint vízi szakosztályok képviselői is. A beszélgetés, ismerkedés után a program a Kámoni Arborétumban folytatódott, ahol bemutatkozott a Látássérültek vasi szervezete. A megjelent túravezetők részéről megvolt a nyitottság arra, hogy számukra, illetve a kerekesszékkel élőknek is tartsanak túrát.

Az alkalmat kihasználva Bogáti András az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére egy EpiPen injekciót adományozott. A gyógyszert a Kőszegi-hegységben szervezett programokra, vagy teljesítménytúrák vezetői vihetik magukkal, hogy az allergiás sokk esetén azonnal kéznél legyen a segítség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában