Születésnap

2024.04.24. 10:00

A 90 éves Béla bácsit köszöntötték Sitkén

Ódor Béla bácsit otthonában, családja körében köszöntötte Morgós István, Sitke község polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Polgár Patrícia

Fotó: Gróf Lászlóné

A köszöntőn Morgós István átadta Béla bácsinak a miniszterelnök születésnapi köszöntő emléklapját, majd az önkormányzat nevében egy ajándékkosarat nyújtott át az ünnepeltnek.

A születésnapi torta elfogyasztása után kötetlen beszélgetés következett, ahol Béla bácsi elmesélte: feleségével, Ilonka nénivel 57 éve házasok, mert Béla bácsi az akkoriban megszokotthoz képest későn, csak 33 éves korában gondolt a nősülésre. Ilonka nénit gyermek kora óta ismerte, tisztelték egymást, de leendő házastársakként nem gondoltak egymásra. Egyszer aztán megfordultak a dolgok. Házasságukból végül egy lányuk született, Adél, aki két fiú unokával, Lászlóval és Kornéllal örvendeztette meg őket.

Béla bácsin dolgos élete ellenére sem látszik meg a kor: eleinte kocsmáros volt, később a vasúton váltókezelőként, majd húsz évig a termelőszövetkezetben dolgozott, de ha hazaért, otthon is rengeteg teendő várta. Mindig is voltak állataik, tehenek, disznók, még ma is tartanak tyúkokat. Lánya szerint korát meghazudtolva, ma is sokat vállal a ház körüli munkákból. Azért pihen is, legszívesebben a tévében a híreket nézi, de feleségével együtt szereti a régi idők filmjeit és zenéit is, olvassa az újságokat.

A látogatás végén a falu vezetője további jó egészséget, erőt kívánt az ünnepeltnek, hogy még hosszú, boldog éveket töltsenek el egymás mellett szerető feleségével, lányával és unokáival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában