Választás 2024

2024.04.25. 14:37

Pályázatból politikai ügy: Bebes István feljelentést tesz

Körmend polgármestere rendkívül etikátlannak tartja, hogy valószínűleg a képviselő testület egyik tagja üzleti titoknak minősülő adatokat szolgáltatott ki egy hírportál számára az Ökocentrum üzemeltetésére kiírt pályázattal kapcsolatban. Bebes István feljelentést tesz az ügyben.

Vaol.hu

Körmend város képviselő-testülete április 25-én csütörtökön tartotta rendes havi közgyűlését, melyen zárt napirendi pontként tárgyalták a tavaly ősszel átadott Ökocentrum üzemeltetésére érkezett két pályázatot. Ehhez képest az ugytudjuk.hu az ezekben szereplő, üzleti titoknak minősülő adatokat egy nappal korábban nyilvánosságra hozta. Bebes István úgy fogalmazott, hogy az ügy kivizsgálása érdekében rendőrségi feljelentést tesz, valamint felkéri a város jegyzőjét, hogy tisztázza az ezzel kapcsolatos jogi kérdéseket, és amennyiben lehetséges, úgy a következményekkel kapcsolatban is tegyen lépéseket.

Bebes
Bebes István feljelentést tesz az ügyben. 
Forrás: Szendi Péter

 A polgármester álláspontja szerint minden képviselőnek tudnia kell, hogy milyen szabályozás mentén működik a közgyűlés, és annak betartása pártállástól függetlenül valamennyiük számára kötelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában