Költészet

2024.04.12. 10:00

Csehimindszenti csapat a Nagy Gáspár Versmondó Versenyen

A költészet napja alkalmából Nagy Gáspár Versmondó Találkozót tartottak Nagykanizsán. A versenyen csehimindszenti szavalók képviselték vármegyénket.

Csabai Bernadett

A képen Gergye Rezső a csehimindszenti indulókkal, Varga Jázminal és Horváth Liliánával. Felkészítő tanáruk Borhi Tamás

Forrás: VN/Gergye Rezső

Vas megye híres költője előtt tisztelegtek a költészet napján a nagykanizsai Kulturális Központban. A Nagy Gáspár Versmondó találkozóra Csehimindszentről is érkeztek résztvevők. A program részeként Nagy Gáspár emléktáblájára koszorút helyeztek el, ünnepi beszédet mondott Gergye Rezső, a Vasvári Játékszín Egyesület és a Nagy Gáspár Kuratórium tagja. 

 Miért fontos nekünk Nagy Gáspár ? Abban erősít bennünket, hogy ne merjünk félni. Mondjuk racionálisan, de szenvedéllyel a visszásságokat, amiket mi annak tartunk. Ne féljünk attól, hogy tévedhetünk, de a jóra irányuló szándék, ha bennünk van, akkor előbb-utóbb megértenek bennünket. Beszéljünk azzal, szólítsuk meg azt, aki nem ért minket. Keressük meg a közös nevezőt. Ebben is segít Nagy Gáspár. - fejtette ki beszédében Gergye Rezső. 

Hozzátette azt is, hogy a hajdani költő úgy tudott a hétköznapi valóságban élni és gondolatokat közölni, hogy ismerte a múltat, tudta, hogy honnan jött és azt is látta, hogy hova akar tartani. - Arra ösztönöz bennünket szinte folyamatosan, hogy tudjuk az értékeinket - zárta beszédét. 

Gergye Rezső a koszorúzást követő versmondó verseny zsűritagja is volt egyben. Mellette a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze, Baj László és Tóthné Hegedűs Erzsébet népművelő értékelték a szavalók teljesítményét. A csehimindszenti indulók közül Horváth Liliána harmadik helyezést ért el, felkészítő tanára Borhi Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában