Ünnep

2024.04.01. 17:30

Elnyúlt a nyúl a sok simi alatt - Húsvéthétfőn gazdag program volt a Vasi Skanzenben - fotók

A Vasi Skanzen a városi ember számára menedék, húsvétkor ugyanúgy, mint máskor; jó kimozdulni a zöldbe, a természetes környezetbe a négy fal közül. Ma igazi nyuszi, locsolóvers-mondó verseny, és egyebek közt hímestojás-készítés is várták az érdeklődőket.

Merklin Tímea

Forrás: Szendi Péter

Hétágra sütött a nap, a haranglábat körbevették a megpihenő családok, a körhinta kosaraiban apróságok ültek. Pár lépésnyire nyuszi-kuglit állítgattak, a népek körtáncába pedig az idősebbek is beálltak, lapult erre-arra fürge lépteik alatt az üde zöld fű. Póni húzta kocsival utazhattak a gyerekek fel a dombra birkanézőbe, a házaknál különböző tojásfestő technikákat lehetett tanulni. 

Aki akart, íjászkodhatott vagy kipróbálhatta a régi népi játékokat. Volt zenés és interaktív foglalkozás, gyerekkoncert, a malomban sütit kínáltak. Miközben a skanzen tágasságában, friss levegőjén nyugodtan csordogáltak az események, csendben kitört az április. Jókedvvel bontakozva nagy szabadságot hozott: két fiúcska göcöve-kacagva legurult a dombon, és kicsi karámjában a nyúl türelmesen elnyúlt a sok simogatás alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában