Közügyek

2024.04.29. 08:00

Járda- és kerítésépítés, támogatások - Ismét ülésezik hétfőn a képviselő-testület Bükön

Áprilisban többször is ülésezett, ülésezik a képviselő-testület Bükön. A főbb napirendi pontok közül válogattunk.

Vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A tervek szerint hétfőn délután ülésezik a képviselő-testület. Az első napirendi pontban a polgármester tájékoztatást az előző ülés óta eltelt időszakban történekről. Ezt követően a 2023-as évről szóló gyermekvédelmi beszámolót vitatják meg. Majd a 162 tagot számláló Bük, Bükfürdő turisztikai egyesület ismerteti az idei terveiket.

Az önkéntes tűzoltó egyesüket támogatási kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A 3,5 millió forint plusz forrást eszközbeszerzésre, képzésekre fordítanák. Az óvoda, fűnyíró eszközök beszerzésére ugyancsak többlettámogatást kér a várostól. 

Kiírják a pályázatot a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetői posztjára. A további napirendi pontokban döntenek az önkormányzati tulajdonú bérlakások kiutalásáról, és arról is hogy, pályázatot adnak be a szociális tűzifa kiegészítő támogatására.

Arról már korábban döntöttek, hogy felújítják a járdát és rendbe hozzák a csapadékvíz elvezetését a Májusfa utcában. A munkák során kiépítik a kapubejárókat és térkövezni is fognak. A nettó mintegy 31 millió forintos beruházás közbeszerzési eljárását az április eleji ülésen indították el. Ugyancsak ekkor volt napirenden az óvoda új kerítése. Az intézmény az egyik magánházzal szomszédos oldalán 60 méter hosszan, 2 méter magas kerítést építenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában