Megbotránkoztató történések

2024.04.15. 20:42

Nem a meztelen wellness volt az első incidens a szombathelyi Fő téren

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

„Szombathely az élmények városa” – Nudista wellness a belvárosban címmel közölt posztot vasárnap Horváth Gábor, a Fidesz–KDNP képviselője Facebook-oldalán, amelyen az látszott: egy férfi teljesen meztelenül sétálgatott a belvárosi szökőkútban, körülötte járókelők. Családok, idősek, baráti társaságok kedvelt találkozóhelye a belváros, a szökőkút peremén sokszor látunk kisgyerekeket sétálni, játszani. Nem csoda, hogy közfelháborodást váltott ki a szombati eset. Megkerestük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, történt-e intézkedés az incidens kapcsán. 

„A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a hozzájuk érkezett bejelentés alapján a helyszínre mentek, ahol egy külföldi férfit igazoltattak. Vele szemben a közerkölcs megsértése szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amely pénzbírsággal sújtható. A pénzbírság legalacsonyabb összege 6500 forint, a legmagasabb összege 200 ezer forint lehet” – tudtuk meg Seffer Lilla r. őrnagytól, a rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. 

Rövid időn belül nem ez az első eset

Egy éven belül nem ez az első eset, amikor sokakat megdöbbentő, egyben megbotránkoztató történések helyszíne a szombathelyi Fő tér. Emlékezetes, hogy tavaly októberben a városházától nem messze verekedett össze négy férfi és egy nő: a balhé során előkerült húsklopfoló, sodrófa és gázspray is. A nyomozók a garázdákat csoportosan, a köznyugalmat megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – írtuk akkor. 

Tavaly júliusban pedig az egyik Fő téri kávézóba törtek be. A tettes kifeszítette a kávézó ajtaját, majd a helyiségből főleg a munkához használt eszközöket – így telefonokat, rendelésfelvevő gépeket –, továbbá parfümöket vitt el. Készpénzt nem talált – tudósítottunk az eseményről. Amint akkor megtudtuk, a riasztó is megszólalt, a kamerák pedig rögzítették az esetet. De senki nem jelentette a bűncselekményt, reggel a tulajdonos vette észre, hogy az üzlet ajtaját betörték. 

Másfél éve arra panaszkodtak a belvárosi üzletek üzemeltetői és dolgozói lapunknak, hogy a ferences templom mellett rendszeressé váltak a rendőri, közterület-felügyelői intézkedések. „Vásárlóink már nem is szívesen járnak felénk, és tolmácsolom ezzel az összes boltos véleményét és kérését, hogy valaki ezt már szüntesse meg” – nyilatkozta egyikük. Ismert, a baloldali városvezetés és közgyűlési többség 2019 végén első intézkedései között határozott arról, hogy megszünteti a Közterület-felügyelet önállóságát, az a polgármesteri hivatal keretein belül működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában