Őszintén

2024.04.15. 11:42

Számít-e mi áll a szombathelyi polgármesterjelölt lakcímkártyáján?

Ahogy Lenkai Nóra számított rá, máris a baloldali támadások kereszttüzébe került amiatt, hogy lakcímkártyáján lakóhelyként Rábahídvég szerepel. Mielőtt bedőlne az álhíreknek: a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje a Vas Népének elmondta, mi ennek az oka.

Vaol.hu

Lenkai Nóra a csapatával újra fejlődési pályára állítaná Szombathelyt

Fotó: © Cseh Gábor

Lapunk írta meg elsőként: a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltjének lakcímkártyáján állandó lakóhelyként Rábahídvég szerepel. Lenkai Nórát legutóbbi interjúnkban ennek okáról is megkérdeztük. 

Akik elváltak, tudják, az mivel jár. A semmibe kilépve kellett új életet kezdenünk a lányommal. ­Emiatt jelenleg albérletben élünk Szombathelyen, ahova nem jelentkeztünk be. Az állandó lakóhelyünkként a lakcímkártyán a szüleim rábahídvégi háza szerepel, az életünk, a mindennapjaink azonban Szombathelyhez kötnek minket. 

Lenkai Nórát akkor arról is kérdeztük, tart-e attól, hogy emiatt támadás éri majd. A polgármesterjelölt úgy válaszolt: - Biztosan, mint ahogy a háztartás-ökonómia tanári szakon szerzett diplomám miatt is célkeresztbe kerültem. 

A tanári szakos diplomával kapcsolatosan leszögezte azt is: 

Most is azt gondolom: a szombathelyi tanári szakok olyan széleskörű látásmódot adnak a hallgatóknak, amivel helyt tudnak állni nemcsak Szombathelyen, hanem szerte a nagyvilágban. Vas vármegyében is több regnáló polgármester tanári diplomával bír. Ezek a támadások csak megkeményítenek

- fogalmazott a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje. 

Lenkai Nóra beszélt arról is, ha június 9-én bizalmat kap a választóktól, női polgármesterként harmóniát teremtene a város képzeletbeli falai között is. - A férfiak egymásnak feszülő, sokszor erőfitogtató politikai csatározásai helyett Szombathelynek békére van szüksége. Szerintem ez a város fejlődésének alapja, már csak azért is, mert veszekedés helyett több energiát fordítunk a munkára - nyilatkozta lapunknak Lenkai Nóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában