Kézműves vásár és gasztronómia

2024.04.14. 12:00

Szent György napi pincesor piknik lesz Cákon április 27-én

Folytatódik a faluban a sikeres Pincesor Piknik sorozat. A Télkergető-tavaszváró és a húsvéti program után április 27-én 10-től 18 óráig egész napos programmal csalogat a Szent György napi pince mustra.

Tóth Katalin

Népi fajátékokat is kipróbálhatnak a gyerekek

Forrás: Colic Zsanett

A Tájházszövetség által meghirdetett Tájházak és szabadtéri múzeumok napja országos rendezvénysorozathoz csatlakozva várják a vendégeket a Cák melletti gesztenyésben található műemlék zsúpfedeles pincesorhoz. Tíz órakor nyit a kézműves vásár, ahol termelői mézet, kézműves süteményeket, ásványékszereket is vásárolhatunk, valamint házi készítésű húsételekkel és büfével készül az egyik környékbeli gazdaság. Pajor Andreával a kosárfonás, nemezelés, szövés fortélyaival ismerkedhetnek az érdeklődők. Népi fajátékokat – kosárhintát, lengőtekét, csibepofozót, az íjászkodást és ügyességi játékokat is – kipróbálhatnak a gyerekek, akik állatsimogatásra és lovaglásra is jelentkezhetnek a helyszínen. Szüleiknek borkóstolót kínál az egyik borház.

13 és 15 óra között a pincesor mögötti réten a Kőszegi-hegység növényvilágával ismerteti meg a kíváncsiakat Keszei Balázs középiskolai tanár. A csoportos sétához a pincesor szabadtéri színpada mellett van a gyülekező. 15-től 17 óráig az amatőr művészeti csoportok váltják egymást a színpadon: a Derű Néptáncegyüttes és a Vigyorkák; a Lukácsházi Színjátszó Kör a Kutya vagy gyerek című bohózatával, utánuk a Velemi Néptánccsoport vasi táncokat mutat be, majd táncházhoz csatlakozhatunk. Az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában