Plakátbotrány

2024.05.25. 08:15

Alkotmánybíróság: Választási törvényt sérthetett az ÉSZ

Közleményt juttatott el szombaton reggel a Fidesz Szombathelyi Szervezete szerkesztőségünkhöz.

Hetek óta tart a plakátbotrány Szombathelyen

Fotó: VN

"Közpénzből semmi sem drága! Országos botránnyá dagadt Nemény András és az Éljen Szombathely Egyesület plakátügye" - írták a kommünikében. Úgy folytatták: 

Az Alkotmánybíróság döntése kimondta: választási törvényt sérthetett az az eljárás, hogy az önkormányzati cégek az Éljen Szombathely kampányát segítették azzal, hogy közpénzből sokszorozták az ÉSZ arculati elemeit. Várjuk az Állami Számvevőszék vizsgálatát. A plakátbotrány lényege, hogy Nemény András közpénzből kampányolt azért, hogy jogtalanság árán is bebetonozza hatalmát

- írták. A Fidesz Szombathelyi Szervezete szerint Nemény András meglopta a szombathelyieket, ezért méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre. Felszólították arra is, hogy lépjen vissza a kampánytól.  

Ismert, miután a Kúria elutasította Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetőjének kifogását, az Alkotmánybírósághoz fordult, ebben az ügyben született újabb határozat. A Kúria ugyanakkor azt kimondta, megegyeznek a szombathelyi baloldali jelölő szervezet és a városi cégek plakátjainak arculati elemei. Az ügyet az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottsága és az Állami Számvevőszék is vizsgálja. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában