Beruházás

2024.05.24. 07:00

Bokrétaünnep: új ipari csarnok épül Szentgotthárdon

Mintegy hárommilliárd forintos beruházás zajlik a városban: a debreceni székhelyű ingatlanfejlesztő XANGA cégcsoporthoz tartozó Vendvidék Real Estate Kft. befektetésével egy új multifunkciós ipari csarnokot fejlesztenek.

Vaol.hu

A hárommilliárd forintos beruházás helyszínén: Herdon István, Majthényi László elnök és Huszár Gábor polgármester

Forrás: VN

A csarnok legmagasabb pontjára a bokrétát Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere, Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke és Herdon István, a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el tegnap. Az első ütemben megépülő, csaknem 3600 négyzetméter alapterületű létesítmény úgynevezett shell and core állapota idén nyárra készül el. Ez azt jelenti, hogy az épületbe betelepülő bérlők elkezdhetik a technológiai transzfert, és azt követően megkezdhetik a tevékenységüket. 

Az épület műszaki paraméterei multifunkciós hasznosítást tesznek lehetővé, így a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást követően a különböző termelőtevékenységek és ahhoz kapcsolódó logisztika korszerű körülmények között végezhetőek. Az elkövetkező években a 7,6 hektáros fejlesztési területen a XANGA csoport további ütemekben összesen mintegy 25–30 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot tervez megvalósítani, 10 milliárd forintot is meghaladó befektetési volumenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában