Méltó ünnepség

2024.05.22. 18:03

Húsz éves jubileumát ünnepelte a vasvári Tölgyfa Idősek Otthona

Fennállásának huszadik évfordulójához érkezett a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ vasvári bentlakásos intézménye, a Tölgyfa Idősek Otthona. Szerdán méltón megünnepelték a jubileumot: változatos műsorokkal, felszenteléssel és megható beszédekkel.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepi műsort a Hegyháti Rézfúvós Együttes indította, akik zenés produkcióikkal varázsoltak meghitt hangulatot.

Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke megáldotta és felszentelte az intézményt, majd közös imádságban mondtak hálát a mögöttük álló húsz esztendőért.

A Bodzavirágok és a Kalinkó Népdalkör hagyományos dalokkal és előadásokkal színesítették a programot.

Fotó: Szendi Péter

Ünnepi beszédet mondott Gregersen-Labossa György lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elnöke, aki méltatta az elmúlt két évtized során elért eredményeket és megköszönte a magas színvonalú munkát az idősotthon munkatársainak és mindazoknak akik segítettek az intézmény létrejöttében és fennállásában.

– Az idén húszéves Vasvári Idősek Otthona dolgozói és az intézmény jelenlegi fenntartója, a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ munkatársai, akik mindennap azzal a gondolattal kelnek, hogy mit adhatnak, mit tehetnek másokért, nem feledve, hogy minden szavuk és érintésük nyomot hagy a másik emberben, hatással van az életére. Olyan attitűd ez, ami az intézmény falain belül és kívül is elengedhetetlen ahhoz, hogy erős közösségeket építsünk, hogy az életünk értelmesen és értékesen teljen, az együttélésünk pedig biztonságos, méltó és örömteli legyen – fogalmazott V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Fotó: Szendi Péter

A rendezvényen részt vett Tóth Balázs polgármester és Pálláné dr. Lakics Erika jegyző is. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában